Bestwine klubiliikmetele kogu kaup -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).

Esinduspood:

 +372 622 8970

E-pood:

+372 5336 3918

0
0,00 €
Minu ostukorv
Ostukorv on tühi
Kõik kokku:
0,00 €
Tasuta kojuvedu alates 50€

Ventoura Chablis

Domaine Ventoura
Laos
(1)
30,90 €
(6)
185,40 €

Klubiliikme soodustus -20% 
kõikidelt toodetelt

Bestwine garanteerib veinide 
kõrge kvaliteedi

Tasuta transport 
alates 50€ ostust

Online sommeljee

Tootja Domaine Ventoura
Värvus valge
Riik Prantsusmaa
Viinamarjasort Chardonnay 100%
Piirkond Burgundia
Aastakäik 2020
Apellatsioon Chablis AOC
Alkoholi protsent 12,5%
Serveerimistemperatuur 10°C
Toote tüüp valge vein
Maht 75cl
Loodussõbralik valmistusviis kestlik viinamarjakasvatus
Liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Sobivus toiduga aperitiiv, eelroad, mereannid, austrid, suitsulõhe, valge liha
Kirjeldus
Domain Ventoura on eelkõige pereettevõte. Nad omavad Petit Chablis, Chablis ja Chablis Premier Cru alasid Fontenay près Chablis´s kokku 11 hektaril. Nende fookus ja pingutused on kõik suunatud ennekõike viinapuuaedadesse enne kui mõtlevad millegi pudeldamsiele - vein "tehakse aias valmis", mitte keldris - seal ei ole õigust enam midagi muuta. Kõik alagas 1953.a Auguste´ist, kes oli lihtne talumees. Tal oli 3 lammast, paar lehma, paar aakrit teraviljapõlde ja viinapuaedu. Claude, tema poeg, tegi kõik endast oleneva, et hankida maad juurde ja jõuda selle eelpool nimetautd 11 hektarini. Esimesed 25 a müüdi viinamarju kohalikule kooperatiivile, kuni jõuti otsusenoi, et on aeg hakata ise veini tootma ja oma terroir´d väljendama. See on olnud pikk teekond, mille jooksul on õpitud tundma iga viimset kui põllulappi ning selle terroir´ eripära. Tänaseks on veinimaja "jäme ots" Claude´i poja Thomas´i käes. Tema elutöö on veinimaja tehnika moderniseerimine. Ventoura Chablis on helekollase värvusega, aroomis tunda küpseid luuvilju, soolakust, mineraalsust, miskit vürtsikat, apelsinikoort. Maitse on aroomiga harmoonias, domineerivad samad nüansid. Vein on läbinud ka malolaktilise fermentatsiooni ning teda on terastankides hoitud 10 kuud peenel pärmisettel.