Bestwine klubiliikmetele kogu kaup -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).

Esinduspood:

 +372 622 8970

E-pood:

+372 5336 3918

0
0,00 €
Minu ostukorv
Ostukorv on tühi
Kõik kokku:
0,00 €
Tasuta kojuvedu alates 50€

Van Zeller Douro Red

Van Zellers & Co
Laos
(1)
36,90 €
(6)
221,40 €

Klubiliikme soodustus -20% 
kõikidelt toodetelt

Bestwine garanteerib veinide 
kõrge kvaliteedi

Tasuta transport 
alates 50€ ostust

Online sommeljee

Tootja Van Zellers & Co
Värvus punane
Riik Portugal
Viinamarjasort Field Blend - üle 30 sordi
Piirkond Douro
Aastakäik 2019
Apellatsioon Douro DOC
Alkoholi protsent 14%
Toote tüüp Punane vein
Maht 75cl
Loodussõbralik valmistusviis kestlik viinamarjakasvatus
Sobivus toiduga punane liha, grillitus veisesteik
Kirjeldus
Van Zellers & Co on vanim portveini tootev pereettevõte ning üks vanimaid portveinitootjaid üleüldse. Cristiano van Zeller, olles ettevõtte ainuomanik, on 15. generatsioon oma pere portveiniäris. Van Zellers & Co ettevõte asutati aastal 1780, kuigi ajaloolised andmed viitavad juba aastale 1620, kui Cristiano esivanemad portveini tootsid. Muuseas, sel ajal ei nimetatud seda imelist jooki veel portveinikski – portveini mainiti esimest korda mõnikümmend aastat hiljem. Nii pikk on nende lugu! Kusjuures, esimene kaubavahetus mereteed mööda loodi Balti riikidega juba aastal 1795. Pika ajaloo jooksul jõuab nii mõndagi juhtuda, kuid olgu ära mainitud, et alates 2007 on veinimaja nimi ja bränd taas perekond Van Zellerite käes ning uue generatsiooni portveinid on piirkonnas jälle esirinnas. Neile kuulub 15ha viinapuuaedu ning 860m2 nende valdustest on veinikeldrite all. Van Zellerid on oma veinid tinglikult jaganud kolme erinevasse kategooriasse – vein, mille on kujundanud inimkäsi, aeg või loodus. Need kolm faktorit annavad võimaluse inimestele väljendada, mis on pudelis, mis on peamised põhjused, miks veini stiilid, maitsenüansid, tekstuurid ja komplekssus on nii erinev. Van Zellers & Co VZ Douro Red kuulub kategooriasse "crafted by hand", kuna veinis on palju inimsekkumist ja -kätetööd alates viinamarjade korjest, selekteerimisest kuni marjade purustamiseni välja - marjad purustatakse jalgadega viinamarjakobaraid "trampides". Veini fermentatsioon toimub 8-12 päeva terastankides ning suundub seejärel õilistuma uutesse ning 1-2 a vanustesse 225-liitristesse prantsuse tamme vaatidesse. Veinis on üle 30 kohaliku põlise viinamarjasordi, nimetame seda "põlluseguks" ehk "field blendiks". Täpselt ei teagi,mitu sorti veinis on - suvel on vaid üks üürike hetk, kui viinapuudel on peal lehed ja kobarad,mille järgi saaks erinevaid sorte tuvastada. Nii käibki veinimeister mööda viinapuuaedu ringi ja püüab leida ja tuvastada erinevaid sorte, siiani on leitud 30. Vein saab täidlane ja väljandusrikas, puuviljane, vürtsikas.