Bestwine klubiliikmetele täishinnaga toodetelt -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).
+372 5305 2053 (E–R kell 9–17)
Antechi veinimaja Blanquette de Limoux Brut Nature valmib traditsioonilisel meetodil peamiselt kohalikust Mauzaci viinamarjast (90%), millele on vähesel määral lisatud Chardonnay’d ja Chenin Blanci. Kõik viinamarjad on kasvatatud veinimaja valdustes ning korjatud käsitsi. Veini on hoitud pärmisettel ca 30 kuud. Savi-lubjakivisegusel pinnasel 20-40 aastastel viinapuudel valminud marjad annavad tulemuseks kirkalt mineraalse, kriidiste ja kliiniliselt puhaste maitsenootidega elegantse vahuveini. Aroomis valgeid viirpuuõisi, maitses kargeid tsitrusvilju ja rohelist õuna, millest viimase maitsenoodid loovad imelise koosluse näiteks õuna-šaloti vinegretiga serveeritud austritega. Aperitiivse olemusega vahuvein sobib saatma ka teisi mereande ning peenetundeliselt valmistatud valgeid kalu.
Limoux kivised nõlvad on veiniaedadele koduks olnud juba enam kui viis sajandit. Ühes siinsetest iidsetest kloostritest avastati ületalve hoitud veinis teistkordsel käärimisel tekkinud mullikesed juba 150 aastat enne, kui Dom Perignon Champagne’s samalaadse üllatuse osaliseks sai. Iidseid veinivalmistustavasid hoiab au sees ka kuus põlvkonda tagasi rajatud ning läbi aegade perekonna ettevõtlike naiste juhitud Antechi veinimaja. Tänapäevalgi on veinimaja eestvedajaks viimase põlvkonna esindaja Francoise, kes kuulub Languedoc Roussilloni naisveinimeistrite ühendusse Vinifilles. Antechi võtmesõnaks ongi vastutustunne eelmiste ja järgmiste põlvkondade ees. Veinimaja valmistab Limoux piirkonnas elegantseid vahuveine, kasutades jätkusuutlikke viljelusviise, mille kinnituseks on neile omistatud Terra Vitis sertifikaat. Limoux’ terroir’d kujundavad kolm võimsat loodusjõudu: Püreneed, Atlandi ookean ja Vahemeri. 400 meetri kõrgusel merepinnast, lõunasuunalistel kivistel nõlvadel kasvatatakse nelja viinamarja: Mauzac, Chardonnay, Chenin Blanc ja Pinot Noir, millest valmivad traditsioonilisel meetodil cremant’d ja blanquette’id. Kõik viinamarjad pärinevad veinimaja enda valdustest ning korjatakse eranditult käsitsi. Viinamarjad pressitakse koheselt, kasutades pneumaatilist pressi. Esimene käärimine toimub termoreguleeritud terastankides.
Klubiliikme soodustus -20%
kõikidelt toodetelt
Bestwine garanteerib veinide
kõrge kvaliteedi
Tasuta transport
alates 50€ ostust
Online sommeljee
Antechi veinimaja Blanquette de Limoux Brut Nature valmib traditsioonilisel meetodil peamiselt kohalikust Mauzaci viinamarjast (90%), millele on vähesel määral lisatud Chardonnay’d ja Chenin Blanci. Kõik viinamarjad on kasvatatud veinimaja valdustes ning korjatud käsitsi. Veini on hoitud pärmisettel ca 30 kuud. Savi-lubjakivisegusel pinnasel 20-40 aastastel viinapuudel valminud marjad annavad tulemuseks kirkalt mineraalse, kriidiste ja kliiniliselt puhaste maitsenootidega elegantse vahuveini. Aroomis valgeid viirpuuõisi, maitses kargeid tsitrusvilju ja rohelist õuna, millest viimase maitsenoodid loovad imelise koosluse näiteks õuna-šaloti vinegretiga serveeritud austritega. Aperitiivse olemusega vahuvein sobib saatma ka teisi mereande ning peenetundeliselt valmistatud valgeid kalu.
Limoux kivised nõlvad on veiniaedadele koduks olnud juba enam kui viis sajandit. Ühes siinsetest iidsetest kloostritest avastati ületalve hoitud veinis teistkordsel käärimisel tekkinud mullikesed juba 150 aastat enne, kui Dom Perignon Champagne’s samalaadse üllatuse osaliseks sai. Iidseid veinivalmistustavasid hoiab au sees ka kuus põlvkonda tagasi rajatud ning läbi aegade perekonna ettevõtlike naiste juhitud Antechi veinimaja. Tänapäevalgi on veinimaja eestvedajaks viimase põlvkonna esindaja Francoise, kes kuulub Languedoc Roussilloni naisveinimeistrite ühendusse Vinifilles. Antechi võtmesõnaks ongi vastutustunne eelmiste ja järgmiste põlvkondade ees. Veinimaja valmistab Limoux piirkonnas elegantseid vahuveine, kasutades jätkusuutlikke viljelusviise, mille kinnituseks on neile omistatud Terra Vitis sertifikaat. Limoux’ terroir’d kujundavad kolm võimsat loodusjõudu: Püreneed, Atlandi ookean ja Vahemeri. 400 meetri kõrgusel merepinnast, lõunasuunalistel kivistel nõlvadel kasvatatakse nelja viinamarja: Mauzac, Chardonnay, Chenin Blanc ja Pinot Noir, millest valmivad traditsioonilisel meetodil cremant’d ja blanquette’id. Kõik viinamarjad pärinevad veinimaja enda valdustest ning korjatakse eranditult käsitsi. Viinamarjad pressitakse koheselt, kasutades pneumaatilist pressi. Esimene käärimine toimub termoreguleeritud terastankides.
Registrikood: 11340839
KMKR.nr.: EE101118736
Kentmanni 6 Tallinn, Eesti
© Bestwine OÜ 2022 | Privaatsustingimused
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.
Tere tulemast Bestwine kodulehele!
Jätkamiseks palun kinnita, et oled vähemalt 18-aastane.