Kirjeldus
Antechi veinimaja Blanquette de Limoux Brut Nature valmib traditsioonilisel meetodil peamiselt kohalikust Mauzaci viinamarjast (90%), millele on vähesel määral lisatud Chardonnay’d ja Chenin Blanci. Kõik viinamarjad on kasvatatud veinimaja valdustes ning korjatud käsitsi. Veini on hoitud pärmisettel ca 30 kuud.
Savi-lubjakivisegusel pinnasel 20-40 aastastel viinapuudel valminud marjad annavad tulemuseks kirkalt mineraalse, kriidiste ja kliiniliselt puhaste maitsenootidega elegantse vahuveini. Aroomis valgeid viirpuuõisi, maitses kargeid tsitrusvilju ja rohelist õuna, millest viimase maitsenoodid loovad imelise koosluse näiteks õuna-šaloti vinegretiga serveeritud austritega. Aperitiivse olemusega vahuvein sobib saatma ka teisi mereande ning peenetundeliselt valmistatud valgeid kalu.
19,45 €