Bestwine klubiliikmetele kogu kaup -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).

Esinduspood:

 +372 622 8970

E-pood:

+372 5336 3918

0
0,00 €
Minu ostukorv
Ostukorv on tühi
Kõik kokku:
0,00 €
Tasuta kojuvedu alates 50€

Tritium Roble

Bodegas Tritium
Laos
(1)
14,45 €
(6)
86,70 €

Klubiliikme soodustus -20% 
kõikidelt toodetelt

Bestwine garanteerib veinide 
kõrge kvaliteedi

Tasuta transport 
alates 50€ ostust

Online sommeljee

Tootja Bodegas Tritium
Värvus punane
Riik Hispaania
Viinamarjasort Tempranillo
Piirkond Rioja Alta
Aastakäik 2020
Apellatsioon DOCa Rioja
Alkoholi protsent 14%
Serveerimistemperatuur 16°C
Toote tüüp Punane vein
Loodussõbralik valmistusviis kestlik viinamarjakasvatus
Liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Sobivus toiduga tapas, külmad lihalõigud, liharoad
Kirjeldus

Tritium Roble viinamarjad präinevad 425m kõrgusest aiast. Viinamarjavirre on fermenteeritud terastankides ning seejärel hoitud tammevaadis veel täiendavad 6 kuud. Vein on värvilt keskmise intensiivsusega, kirsipunase tooniga. Aroomis kirsid, põldmarjad, lagrits, pisut balsamicot ning vihjeid suhkruvatile ja maasikajogurtile. Maitses kirsid ja põldmarjad korduvad, happesus on meeldiv ja kutsuv, vein on lihtsasti joodav. Bodegas Tritium on kolme lapsepõlvesõbra projekt, kus taastati 15. sajandist pärit veinikelder. Ühtlasi võeti kasutusele 8ha viinapuuaedu, kus 90-113 aasta vanused viinapuud. Need aiad on jäänud puutumata La Rioja „suurest väljajuurimisest“, mille esimene laine toimus 1960. ja 1970.-ndatel, kui sooviti viinapuuaedu moderniseerid aja mehhaniseerida – viinapuude rivid tehti laiemaks, et traktorid läbi mahuks. Samuti jäid Tritiumile kuuluvad põllud puutumata teisest väljajuurimise lainest, kui kvaliteetsed, traditsioonilised sordid asendati kvaliteedilt viletsamate, aga kõrge saagikusega viinapuudega. Sel ajal kaotati palju Rioja veinitootmise pärandit. Bodegas Tritiumi suureks eesmärgiks ja olemise essentsiks võibki pidada vanade viinapuuaedade ja viinamarjasortide ning loodusliku mitmekesisuse säilitamist ning valmistada "kõrgetasemelist käsitööveini", nagu neile endale öelda meeldib.