Castel Firmiani Chardonnay aiad paiknevad 250-500 meetri kõrgusel merepinnast. Korje võetakse ette septembris. Marjade külm matseratsioon annab veinile aroomi juurde.
Laagerdamiseks kasutatakse kerge röstiga prantsuse tammevaate, kus Chardonnay veedab 8 kuud. Tehakse pidevalt battonage’i ehk veini segatakse aegajalt puupulgaga nii, et sete oleks rohkem kontaktis kogu veiniga. Lisaks toimub iseeneslikult ka malolaktiline fermentatsioon, mis muudab veini pehmemaks. Tammelaagerdusele järgneb veel 4 kuud ühtlustumist roostevabast terases. Vein on kuldkollase värvusege, üldmulje on värske. Esmased lõhnad on aromaatsed, esil on kuivatatud ürdid, mandel ja sarapuupähkel. Maitses tunneb kohe melonit. Edasi avalduvad valge viljalihaga virsikud ning kollane ja punane õun. Suhu jääb kerge tammest tulenev vaniljenoot ja Dolomiitide pinnasele omane mineraalsus.
Castel Firmiani Chardonnay aiad paiknevad 250-500 meetri kõrgusel merepinnast. Korje võetakse ette septembris. Marjade külm matseratsioon annab veinile aroomi juurde.
Laagerdamiseks kasutatakse kerge röstiga prantsuse tammevaate, kus Chardonnay veedab 8 kuud. Tehakse pidevalt battonage’i ehk veini segatakse aegajalt puupulgaga nii, et sete oleks rohkem kontaktis kogu veiniga. Lisaks toimub iseeneslikult ka malolaktiline fermentatsioon, mis muudab veini pehmemaks. Tammelaagerdusele järgneb veel 4 kuud ühtlustumist roostevabast terases. Vein on kuldkollase värvusege, üldmulje on värske. Esmased lõhnad on aromaatsed, esil on kuivatatud ürdid, mandel ja sarapuupähkel. Maitses tunneb kohe melonit. Edasi avalduvad valge viljalihaga virsikud ning kollane ja punane õun. Suhu jääb kerge tammest tulenev vaniljenoot ja Dolomiitide pinnasele omane mineraalsus.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.