Bestwine klubiliikmetele kogu kaup -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).

Esinduspood:

 +372 622 8970

E-pood:

+372 5336 3918

0
0,00 €
Minu ostukorv
Ostukorv on tühi
Kõik kokku:
0,00 €
Tasuta kojuvedu alates 50€

Calvados Fine Domfrontais

Comte Louis de Lauriston
Laos
(1)
37,95 €
(6)
227,70 €

Klubiliikme soodustus -20% 
kõikidelt toodetelt

Bestwine garanteerib veinide 
kõrge kvaliteedi

Tasuta transport 
alates 50€ ostust

Online sommeljee

Tootja Comte Louis de Lauriston
Riik Prantsusmaa
Piirkond Normandie
Aastakäik NV
Apellatsioon AOC Calvados
Alkoholi protsent 40%
Sündmus pulm
Serveerimistemperatuur 18-20°C
Toote tüüp Kalvados
Maht 70cl
Liik Kalvados
Sobivus toiduga aperitiiv, digestiiv, kanarind, sealiha õuntega, õuna- ja pirnikoogid, pehmed valgehallitusjuustud
Kirjeldus
Fine Calvadosi tegu vastab aga üldala AOC Calvadosi nõuetele. Tooraine kasvatus käib kõik looduslikku rada pidi, oma lehmad väetavad ja söövad samas heina ja allakukkunud õunu otse puu alt. Õunad raputatakse septembri keskel maha ja need laagerduvad hunnikutes 2 nädalat. et ikka kõik õunad ilusti küpseks saaks. Õigem oleks küll kalvadosi 200 lubatud õunasordi kohta kasutada sõna vissid, sest valdav osa neist on pisikesed punnid, jagunedes maitse poolest nelja kategooriasse: magusad, hapud, mõrud ja mõrumagusad. Igaühel on oma roll lõppmaitse tasakaalustamisel: magusad annavad puuviljasust, mõrudad parkaineid ning keha ja hapud lisavad värskust. Kalvados on peale destillatsiooni täiesti värvitu nagu viin. Kollakas või pruunikas toon tekib joogile tammevaadist. Lauriston eelistab eelnevalt Bordoo veinimajades kasutusel olnud tammevaate, mis uuesti seest lihvitakse ja röstitakse. Fine Calvados on veidi üle kahe aasta tammes. Fine Calvadosi toon on helekollakas. Lõhn on delikaatne, värskelt puuviljane ehk pungil õuntest ja pirnidest. Röstine ja vaniljene pool on ainult kergelt aimatav. Tegemist on delikaatse ja nüansirohke joogiga, mis on sobilik külmal ajal hingesoojendajaks ning suurepärane kokteili algmaterjal. Kohalikel tõelistel normandidel on komme noort kalvadosi õhtusöögi käikude vahele pitsiga juua, et seedimist hõlbustada ja maos järgnevatele hõrgutiste jaoks ruumi teha. Traditsiooni nimi on le Trou Normand ehk tõeline normandlane.