Bestwine klubiliikmetele täishinnaga toodetelt -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).
+372 5305 2053 (E–R kell 9–17)
M Le Mauzac - M nagu Mauzac - põline kohalik Limoux piirkonna viinamarjasort, mis on sealsetes kliimatingimustes ideaalselt kohanenud ja kõige vastupidavam sort. Mauzac´i marjad on korjatud käsitsi, et tagada veini parim kvaliteet. Veinimeister Francoise on sellest imelisest sordist teinud vahuveini, mis ei saa kedagi külmaks jätta - Blanquette de Limoux M le Mauzac 3.0. 3.0 tähistab seda, et üheski kolmes veinivalmistamise etapis ei ole lisatud suhkrut: fermentatsioon (kääritamine), tirage (teise ehk pudelkäärituse algus) ja dosage (pudelkäärituse lõppakord). Pärast kääritusi laagerdub vein 36 pärmisettel, et koguda jõudu, luua struktuuri ja mitmetahulisust ning muutuda seejuures veelgi elegantsemaks. Vein on meeldivalt kuiva olemusega. Leiab tundmusi küspetest pirnidest ning värskelt niidetud murust, veinis on ürdisust (estragoni ja koriandrit) ning laimisust. Särtsaka happega! Oma kuiva olemuse poolest sobib hästi aperitiiviks ja suupistete juurde. Wine Enthusiast on hinnanud selle veini 90 punkti vääriliseks.
Limoux kivised nõlvad on veiniaedadele koduks olnud juba enam kui viis sajandit. Ühes siinsetest iidsetest kloostritest avastati ületalve hoitud veinis teistkordsel käärimisel tekkinud mullikesed juba 150 aastat enne, kui Dom Perignon Champagne’s samalaadse üllatuse osaliseks sai. Iidseid veinivalmistustavasid hoiab au sees ka kuus põlvkonda tagasi rajatud ning läbi aegade perekonna ettevõtlike naiste juhitud Antechi veinimaja. Tänapäevalgi on veinimaja eestvedajaks viimase põlvkonna esindaja Francoise, kes kuulub Languedoc Roussilloni naisveinimeistrite ühendusse Vinifilles. Antechi võtmesõnaks ongi vastutustunne eelmiste ja järgmiste põlvkondade ees. Veinimaja valmistab Limoux piirkonnas elegantseid vahuveine, kasutades jätkusuutlikke viljelusviise, mille kinnituseks on neile omistatud Terra Vitis sertifikaat. Limoux’ terroir’d kujundavad kolm võimsat loodusjõudu: Püreneed, Atlandi ookean ja Vahemeri. 400 meetri kõrgusel merepinnast, lõunasuunalistel kivistel nõlvadel kasvatatakse nelja viinamarja: Mauzac, Chardonnay, Chenin Blanc ja Pinot Noir, millest valmivad traditsioonilisel meetodil cremant’d ja blanquette’id. Kõik viinamarjad pärinevad veinimaja enda valdustest ning korjatakse eranditult käsitsi. Viinamarjad pressitakse koheselt, kasutades pneumaatilist pressi. Esimene käärimine toimub termoreguleeritud terastankides.
Klubiliikme soodustus -20%
kõikidelt toodetelt
Bestwine garanteerib veinide
kõrge kvaliteedi
Tasuta transport
alates 50€ ostust
Online sommeljee
M Le Mauzac - M nagu Mauzac - põline kohalik Limoux piirkonna viinamarjasort, mis on sealsetes kliimatingimustes ideaalselt kohanenud ja kõige vastupidavam sort. Mauzac´i marjad on korjatud käsitsi, et tagada veini parim kvaliteet. Veinimeister Francoise on sellest imelisest sordist teinud vahuveini, mis ei saa kedagi külmaks jätta - Blanquette de Limoux M le Mauzac 3.0. 3.0 tähistab seda, et üheski kolmes veinivalmistamise etapis ei ole lisatud suhkrut: fermentatsioon (kääritamine), tirage (teise ehk pudelkäärituse algus) ja dosage (pudelkäärituse lõppakord). Pärast kääritusi laagerdub vein 36 pärmisettel, et koguda jõudu, luua struktuuri ja mitmetahulisust ning muutuda seejuures veelgi elegantsemaks. Vein on meeldivalt kuiva olemusega. Leiab tundmusi küspetest pirnidest ning värskelt niidetud murust, veinis on ürdisust (estragoni ja koriandrit) ning laimisust. Särtsaka happega! Oma kuiva olemuse poolest sobib hästi aperitiiviks ja suupistete juurde. Wine Enthusiast on hinnanud selle veini 90 punkti vääriliseks.
Limoux kivised nõlvad on veiniaedadele koduks olnud juba enam kui viis sajandit. Ühes siinsetest iidsetest kloostritest avastati ületalve hoitud veinis teistkordsel käärimisel tekkinud mullikesed juba 150 aastat enne, kui Dom Perignon Champagne’s samalaadse üllatuse osaliseks sai. Iidseid veinivalmistustavasid hoiab au sees ka kuus põlvkonda tagasi rajatud ning läbi aegade perekonna ettevõtlike naiste juhitud Antechi veinimaja. Tänapäevalgi on veinimaja eestvedajaks viimase põlvkonna esindaja Francoise, kes kuulub Languedoc Roussilloni naisveinimeistrite ühendusse Vinifilles. Antechi võtmesõnaks ongi vastutustunne eelmiste ja järgmiste põlvkondade ees. Veinimaja valmistab Limoux piirkonnas elegantseid vahuveine, kasutades jätkusuutlikke viljelusviise, mille kinnituseks on neile omistatud Terra Vitis sertifikaat. Limoux’ terroir’d kujundavad kolm võimsat loodusjõudu: Püreneed, Atlandi ookean ja Vahemeri. 400 meetri kõrgusel merepinnast, lõunasuunalistel kivistel nõlvadel kasvatatakse nelja viinamarja: Mauzac, Chardonnay, Chenin Blanc ja Pinot Noir, millest valmivad traditsioonilisel meetodil cremant’d ja blanquette’id. Kõik viinamarjad pärinevad veinimaja enda valdustest ning korjatakse eranditult käsitsi. Viinamarjad pressitakse koheselt, kasutades pneumaatilist pressi. Esimene käärimine toimub termoreguleeritud terastankides.
Registrikood: 11340839
KMKR.nr.: EE101118736
Kentmanni 6 Tallinn, Eesti
© Bestwine OÜ 2022 | Privaatsustingimused
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.
Tere tulemast Bestwine kodulehele!
Jätkamiseks palun kinnita, et oled vähemalt 18-aastane.