Blanquette de Limoux “Esprit de Bulles” on Antechi veinimaja kummardus oma kodukandi terroir’le, ajaloole ja iidsetele tavadele. Seda kohalikku valmistusviisi, mis paljuski juba unustusse vajunud, kasutavad veel vaid mõned Limoux’ piirkonna veinimajad, nende hulgas ka Antech.
Veinimaja valdustes kasvav kohalik Mauzaci viinamari korjatakse käsitsi marja maksimaalses küpsuses. Veinivirdel lastakse käärida, kuni alkoholitase on jõudnud 5%-ni. Teine käärimine, mis võtab aega paar nädalat, toimub ilma täiendava dosage’ita, ainult viinamarja enda jääksuhkru baasil, mis jäi alles esimesest fermentatsioonist. Valmis vahuveini kanguseks on napp 6-7%.
Õlekollase vahuveini aroomis võistlevad küpsed suveõunad kollaste, mahlast pakatavate lauaviinamarjadega. Maitses tasakaalustab akaatsiamee ja küpse pirni mekki mahe happelisus. Sobib saatma õunakooke, kreppe, puuviljapirukaid.
Limoux kivised nõlvad on veiniaedadele koduks olnud juba enam kui viis sajandit. Ühes siinsetest iidsetest kloostritest avastati ületalve hoitud veinis teistkordsel käärimisel tekkinud mullikesed juba 150 aastat enne, kui Dom Perignon Champagne’s samalaadse üllatuse osaliseks sai. Iidseid veinivalmistustavasid hoiab au sees ka kuus põlvkonda tagasi rajatud ning läbi aegade perekonna ettevõtlike naiste juhitud Antechi veinimaja. Tänapäevalgi on veinimaja eestvedajaks viimase põlvkonna esindaja Francoise, kes kuulub Languedoc Roussilloni naisveinimeistrite ühendusse Vinifilles. Antechi võtmesõnaks ongi vastutustunne eelmiste ja järgmiste põlvkondade ees. Veinimaja valmistab Limoux piirkonnas elegantseid vahuveine, kasutades jätkusuutlikke viljelusviise, mille kinnituseks on neile omistatud Terra Vitis sertifikaat. Limoux’ terroir’d kujundavad kolm võimsat loodusjõudu: Püreneed, Atlandi ookean ja Vahemeri. 400 meetri kõrgusel merepinnast, lõunasuunalistel kivistel nõlvadel kasvatatakse nelja viinamarja: Mauzac, Chardonnay, Chenin Blanc ja Pinot Noir, millest valmivad traditsioonilisel meetodil cremant’d ja blanquette’id. Kõik viinamarjad pärinevad veinimaja enda valdustest ning korjatakse eranditult käsitsi. Viinamarjad pressitakse koheselt, kasutades pneumaatilist pressi. Esimene käärimine toimub termoreguleeritud terastankides.