Domain Ventoura on eelkõige pereettevõte. Nad omavad Petit Chablis, Chablis ja Chablis Premier Cru alasid Fontenay près Chablis´s kokku 11 hektaril. Nende fookus ja pingutused on kõik suunatud ennekõike viinapuuaedadesse enne, kui mõtlevad millegi pudeldamisele - vein "tehakse aias valmis", mitte keldris - seal ei ole õigust enam midagi muuta.
Kõik alagas 1953.a Auguste´ist, kes oli lihtne talumees. Tal oli 3 lammast, paar lehma, paar aakrit teraviljapõlde ja viinapuaedu.
Claude, tema poeg, tegi kõik endast oleneva, et hankida maad juurde ja jõuda selle eelpool nimetatud 11 hektarini.
Esimesed 25 a müüdi viinamarju kohalikule kooperatiivile, kuni jõuti otsuseni, et on aeg hakata ise veini tootma ja oma põldude iseloomu väljendama.
See on olnud pikk teekond, mille jooksul on õpitud tundma iga viimset kui põllulappi ning selle terroir´ eripära.
Tänaseks on veinimaja "jäme ots" Claude´i poja Thomas´i käes. Tema elutöö on veinimaja tehnika moderniseerimine.
Aroomis domineerib sidrun, õun, akaatsia, sarapuupähkel, leivataigen ning mineraalne soolakus. Maitses tsitrused ja õunasus kordub, komplekssust lisab pähklisus. Vein on kaunis balansis, pika järelmaitsega, tohutult värske - naudi kohe või hoia veel aastaid!
Domain Ventoura on eelkõige pereettevõte. Nad omavad Petit Chablis, Chablis ja Chablis Premier Cru alasid Fontenay près Chablis´s kokku 11 hektaril. Nende fookus ja pingutused on kõik suunatud ennekõike viinapuuaedadesse enne, kui mõtlevad millegi pudeldamisele - vein "tehakse aias valmis", mitte keldris - seal ei ole õigust enam midagi muuta. Kõik alagas 1953.a Auguste´ist, kes oli lihtne talumees. Tal oli 3 lammast, paar lehma, paar aakrit teraviljapõlde ja viinapuaedu. Claude, tema poeg, tegi kõik endast oleneva, et hankida maad juurde ja jõuda selle eelpool nimetatud 11 hektarini. Esimesed 25 a müüdi viinamarju kohalikule kooperatiivile, kuni jõuti otsuseni, et on aeg hakata ise veini tootma ja oma põldude iseloomu väljendama. See on olnud pikk teekond, mille jooksul on õpitud tundma iga viimset kui põllulappi ning selle terroir´ eripära. Tänaseks on veinimaja "jäme ots" Claude´i poja Thomas´i käes. Tema elutöö on veinimaja tehnika moderniseerimine.