Parema teenuse pakkumiseks kasutab meie veebileht küpsiseid (cookies). Veebilehte kasutades või nõustun nuppu vajutades, nõustud meie privaatsuspoliitikaga. Loe lähemalt
Bestwine klubiliikmetele kogu kaup -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).
1986. aastal asutatud Villa Girardi perefirma pesitseb 17. sajandil ehitatud tüüpilises Veneetsia stiilis villas Fumane lähedal. Aiad paiknevad lubjakivisel Valpolicella Classico alal. See on Veneto piirkonna kõige ajaloolisem punase veini ala. Veinid valmivad Veneto klassikalisest punaste marjade segust - Corvina Veronese, Rondinella ja Molinara viinamarjadest. Lisaks Valpolicellale tehakse Verona lähistel hoopis teistsuguse lihtsama iseloomusega Bardolinot, samast viinamarjasegust valmib ka roosa Chiaretto, kuivatatud marjadest tehakse Amaronet ja kahekordselt läbilastud Ripassot.
Magus dessertvein Recioto on ka samade viinamarjade põhjal valminud vein. Viinamarjaaed, kust marjad pärinevad on tibatilluke ja selle saagikus hoitakse täpselt poole väiksem kui muidu apellatsioonis lubatud, et veini algmaterjal oleks võimalikult konsentreeritud. Oktoobri alguses käsitsi toimetatud korje järgselt tuuakse viinamarjad veinimajja kuivama. Kuni veebruarini kestva kuivatamise vältel toimub pidev vedeliku kadu, suhkrusisalduse ja puuviljamaitsete intensiivistumine, ent happesus säilib samana. Viinamarjad kaotavad kuni 40 % oma kaalust. Peale pressimist kääritatakse veini kuni 14 % alkoholi saavutamiseni. Täpsemalt jaotub viinamarjade protsent veinisegus järgmiselt: 65 % Corvinat, 30 % Rondinellat ja 5 % Molinarat. Järgneb aasta õilistumist ja arengut 500 liitristes tammevaatides. Toonilt on Recioto intensiivset rubiinpunast värvi. Klaasis on veinimaterjal tihke, peaaegu läbipaistmatu. Magusalt marjase veini alustalad on küpsed liköörsed kirsid,
kuivatatud mustad ploomid ja vaarikamoos. Üldmulje on suus täidlane. Tammelaagerdusest pärinevad vanilje, tume shokolaad ja espresso. Suhu jäävad kestma hõõguvad jõuluvürtsid ja siidine tammepark. Recioto on loodud külmadel sügis-ja talveõhtutel kamina ees hingekosutuseks limpsimiseks saatjaks juustud või shokolaad.
Logi sisse
Registreeru
Uuenda salasõna!
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.