Müller Thurgau Extrem - iseeneslik käärimine õhusleiduva naturaalse pärmiga betoonist munades, pudeldatud filtreerimata kujul ning ilma lisamata sulfititeta. See vein, olles pisut rock´n´roll, kuulub Domäne Wachau Backstage Portfoliosse ehk BSP-sse.
Viinamarjad selle veini tarbeks tulevad ühest aiast, järskudelt nõlvadelt, 60-aastastelt terrassidel asuvatelt viinapuudelt, kus pinnaseks on gneiss.
Aasta 2021 kevad oli külm ja suvi jahe, mis tõmbas viinamarjade kasvul hoogu maha. Siis aga saabus imeilus sügis: suurepärane kuiv ilm, küllaldaselt päikest, jahedad ööd - ideaalsed tingimused optimaalselt küpsenud viinamarjade jaoks, millest tõotab tulla suure veini aastakäik. 2021.a jääb Wachaus ajalukku kui tugeva kontsentratsiooniga, kuid elegantne, sügav, maitseplahvatuste ning jõulise happega aastakäik.
Töö viinapuuaias toimub järjest enam jätkusuutliku viinamarjakasvatuse teel ning orgaanilisi põhimõtteid kasutades. Umbrohu- ja putukatõrjeks keemiat ei kasutata ja viinamarjad, nagu Wachaus ikka, on käsitsi korjatud. Pärast virde ligunemist viinamarjakestadel ning iseeneslikku fermentatsiooni suunatakse vein betoonist munakujulistesse anumatesse. Vein pudeldatakse ilma filtreerimata ning ilma lisatud sulfititeta.
Aroomis on vein väga avatud ja ligikutsuv, intensiivsed tsitrusnoodid, kummel, pistaatsia, küps küdoonia, röstitud pähklid, porru - väga mitmetahuline ja kompleksne. Hea struktruuriga ning elegantne, tormaka happesusega, ürdine, vürtsine ning muljetavaldava maitsepikkusega. Vein on ideaalne nii aperitiiviks kui ka fantastiline kaaslane toidu kõrvale, näiteks suitsukala. Suurepärane on ta ka vahemere toitude kõrvale, soolakoorikus küpsetatud huntahven rosmariinikartulitega, prosciutto meloniga, ricotta cannellonid. Aasia köögis on ta ideaalne sushi ja sashimi kõrvale.