Bestwine klubiliikmetele täishinnaga toodetelt -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).

Esinduspood:

+372 622 8970

E-pood:

+372 5305 2053 (E–R kell 9–17)

0
0,00 €
Minu ostukorv
Ostukorv on tühi
Kõik kokku:
0,00 €
Tasuta kojuvedu alates 50€

Garofoli Dorato Bianco Passito

Garofoli
Laos
(1)
17,78 €
(6)
106,68 €

Klubiliikme soodustus -20% 
kõikidelt toodetelt

Bestwine garanteerib veinide 
kõrge kvaliteedi

Tasuta transport 
alates 50€ ostust

Online sommeljee

Tootja Garofoli
Värvus valge
Riik Itaalia
Viinamarjasort Moscato
Piirkond Marche
Aastakäik 2021
Apellatsioon Marche IGT
Alkoholi protsent 14%
Serveerimistemperatuur 12°C
Toote tüüp Dessertvein
Maht 50cl
Liik Kaitstud geograafilise tähisega vein
Sobivus toiduga kerged koogid, pudingud, magusad pirukad, küpsised, puuviljasalatid ja martsipan, digestiiv
Kirjeldus Tootja Kirjeldus
Dorato valmistamiseks kasutatakse passito meetodit. Viinamarjaks on 100% Moscato. Põõsal üleküpsenud viinamarjad korjatakse ja viiakse keldrisse kuivama. Pärast soovitud tulemuse saavutamist rosina välimusega marjad pressitakse. Sellele järgneb lühiajaline fermentatsioon koos viinamarjakestadega. Vein läheb keskmiselt 6 kuuks tammevaati. Ta on värvuselt kuldkollane. Lõhnas on nii lille- kui mesiseid puuviljanoote. Aromaatsel veinil on hea happesus tasakaalustamaks seda rosinasust ja kuivatatud puuviljade maitset.
Loreto linnas, Marche maakonnas asub Santa Casa basiilika. Oma pika ja tähtsa ajaloo tõttu on see kristlike palverännakute tähtsamaid punkte juba alates keskajast ning üks palverändurite poolt külastatumaid kirikuid ka tänapäeval. Palverändurid, kes juba ammustel aegadel Loreto linna külastasid, olid omamoodi maailma ühed esimesed massituristid ning nagu turistid tänapäeval, vajasid ka nemad kohta, kus ööbida ja süüa-juua. Majutusasutusi ja trahtreid kerkis sinnakanti nagu seeni pärast vihma. Ühe sellise asutuse lõi 19.saj keskel ka Antonio Garofoli. 1871.a alustas ta juba veinitootmisega, sest palverändurite ilmalikku vajadust veini järele oli vaja katta. Siit saigi alguse pikk perekondlik traditsioon. Tänaseks päevaks juhivad veinimaja neljas ja viies generatsioon – vennad Carlo ja Gianfranco Garofoli ning nende lapsed Gianluca, Caterina ja Beatrice. Perekonnale kuulub ca 50 ha viinapuuaedu.
Sarnased tooted