Kirjeldus
Blanquette de Limoux “Esprit de Bulles” on Antechi veinimaja kummardus oma kodukandi terroir’le, ajaloole ja iidsetele tavadele. Seda kohalikku valmistusviisi, mis paljuski juba unustusse vajunud, kasutavad veel vaid mõned Limoux’ piirkonna veinimajad, nende hulgas ka Antech.
Veinimaja valdustes kasvav kohalik Mauzaci viinamari korjatakse käsitsi marja maksimaalses küpsuses. Veinivirdel lastakse käärida, kuni alkoholitase on jõudnud 5%-ni. Teine käärimine, mis võtab aega paar nädalat, toimub ilma täiendava dosage’ita, ainult viinamarja enda jääksuhkru baasil, mis jäi alles esimesest fermentatsioonist. Valmis vahuveini kanguseks on napp 6-7%.
Õlekollase vahuveini aroomis võistlevad küpsed suveõunad kollaste, mahlast pakatavate lauaviinamarjadega. Maitses tasakaalustab akaatsiamee ja küpse pirni mekki mahe happelisus. Sobib saatma õunakooke, kreppe, puuviljapirukaid.
18,30 €